Return to site

Sandhedskursen Nr 2: Hvordan kan vi sætte sandhedskursen fra starten af en nyt Kærligheds relation.

Hvordan skaber jeg tryg nærhed og forbundethed - SAMTIDIGT med at jeg kan føle mig fri til at sige NEJ, når jeg laver første aftale med en ny date ?

Lidt længere nede i mailen kommer et detaljeret personlige eksempel fra mit eget dejlige Slow Dating forhold.

Det et eksempel hvor jeg siger mine nej'er på en måde, som ikke giver afstand imellem mig og min nye partner, men i stedet skaber mere nærhed, afslappelse , dybde og ærlighed

- og tryg frihed imellem os !

 


(Frihed og tryghed - Ja du læste rigtigt - de to kvaliteter  kan godt være der på en´ gang )
 

“ Det er min erfaring at der i alle relationer findes en naturligt underliggende bevægelse imellem sulten efter nærhed og behovet for afstand (mæthed).
Det er vores evne til hver især at turde mærke, rumme, acceptere og tale om den indre bevægelse, der efter min mening har afgørende betydning for om et forhold udvikler sig lykkeligt  - om det bliver langtidsholdbart
- eller langsomt dør af "pænheds forstoppelse".

Hvad øver jeg mig på i mit forhold?

Det vigtigste er at vi helt fra starten har været bevidste om at udvikle et positivt sprog for vores behov for adskillelse og nærhed. Et sprog og en bevidsthed der tillader os at være sande med os selv og med hinanden fra nu til nu.

Vi ved begge to at vores behov er levende og skifter - ind imellem har den ene brug for tid og afstand og så må den anden måske savne - og nogen gange er det omvendt.

Jeg er bevidst om, at når jeg udholder mit eget savn, og ikke presser på med mine behov - ja så giver jeg plads til at min dejlige partner kan blive ægte parat - ægte sulten efter at være sammen med mig.

Det er selvfølgeligt et stykke (nogen gange udfordrende) indre arbejde både at rumme mit savn på en god måde OG også at give mig selv lov til at mærke min egen mæthed og udtrykke den.

Fordelen ved at være sande og mærke efter i nuet er også at vi oplever at vi ikke ender i stivnede roller.

Vi har begge et indre stykke arbejde med både at udholde afstand og turde være åbne med vores lyst til hinanden og vi har et sprog som gør at vi kan dele vores personlige udfordringer med vores egen bevægelse.

Det er ikke kun den ene af os der får rollen som afhængig - eller som frihedssøgende.
Det gør vores relation mere levende, dynamisk og fri.

 

Vi har nemlig begge to gamle smertefulde erfaringer med at opgive os selv i andre forhold og ende i Pænheds forstoppelse og stivnede roller.
(Og hvem har ikke det ?)

Når vi hver især har mærket adskillelsen på godt og ondt, bliver vi igen inderligt sultne efter af at være nære og lære hinanden at kende. Det er som en bølge der kommer og går.

Peter - “Der ikke er noget, der er så smukt som stilheden efter et oprørt hav”

Men hvordan inviterer man ind i ærlighed -  lige fra den første sms?

Kan man virkelig begynde et forhold med at sige nej når man har brug for det? Og dermed lægge grunden til en dybere og ærlig relation?


Tror du at det kan lade sig gøre for dig?


Kommer du nogle gange ind i situationer hvor du siger ja, men dit motiv er ikke helt rent.

Det var måske nemmest at sig ja...?

Hvilken betydning havde det for dit forhold og dine følelser at I måske startede uklart - at du var pæn?

OG ikke mindst: hvordan kan du i starten af et nyt møde på en tydelig måde invitere til en bevidsthed om at du gerne vil have at i begge er sande (uden at kvæle romancen! vel at mærke) -  og dele bevidstheden om at det kan være starten på slutningen hvis i er for pæne.

Hvordan tror du dine relationer ville udvikle sig hvis du mestrede at invitere til gensidig ønske om at være sande fra starten?

 

Eksempel:

Her kommer et eksempel fra mit eget liv, der handler om hvordan jeg fra starten af mit nye forhold inviterede til ærlighed og sandhed for at undgå at ende i det jeg kalder "Pænheds forstoppelse"!

Eksemplerne handler om hvordan jeg startede med at være sand med mine grænser og behov allerede fra den første sms.

Fordelen ved at lægge ud med at være tydelig med mig selv fra starten er, at det også viser sig hurtigt om den jeg dater griber bolden og synes det er meningsfuldt eller bliver vred, dømmende eller måske "pæn". Det bliver tydeligt om han faktisk også længes efter sande møder.

 

Den første ærlige SMS aftale med Peter.

Vi aftalte mødet over SMS og Peter inviterede mig ned for at se hans virksomhed.

Der´mærkede jeg har allerede et vagt uroligt nej indeni.
Jeg havde lidt arbejde med at oversætte mit nej til behov og dermed til et ja til noget andet.

Det første jeg spørger mig selv om, når jeg mærker et nej (og det mærker jeg i kroppen), er: hvad handler min nej om?
 

Jeg fandt ud af at det handlede om at jeg blev nervøs, da jeg så mig alene på en stor tom arbejdsplads en weekend, med en person som jeg slet ikke kender - og SÅ en mand!

Jeg vidste det ville gøre mig anspændt og ikke særlig tryg.


Så mit nej udtrykte et nej til utryghed og anspændthed.

Kunsten var så at oversætte mit nej til at ja. Så jeg spurgte simpelthen mig selv “hvad er dit nej et ja til Tine. Dvs. hvad er den positive underliggende intention med mit nej?

Mit nej fortalte mig at det jeg længtes efter var at føle mig tryg i det første møde.

Mit nej var et ja til tryghed!

Næste skridt var at finde ud af hvad jeg ville i stedet så jeg kunne tage ansvar for at skabe en tryg ramme for mig selv.

- Jeg fandt ud af at jeg gerne ville mødes på en af mine yndlings caféer.

 

Jeg sendte en SMS til Peter som tydeliggjorde at mit nej var et ja til at være tryg. Velvidende at det kunne virke mærkeligt og med en risiko for at udstille mig selv som sårbar og usikker. Det var min udfordring - en sjov og også lidt nervepirrende udfordring.

Jeg skrev:

“Kære Peter, jeg glæder mig til at se dig. Og jeg kan mærke at jeg bliver lidt nervøs når jeg tænker på at møde en mand, jeg ikke kender så godt allerførste gang på et privat sted. Jeg ved godt at det nok ikke har særlig meget med dig at gøre, du virker som et fint menneske. Men jeg vil gerne være den bedste version af mig selv når vi mødes,

så jeg foretrækker at mødes et sted hvor jeg ved at jeg er afslappet og tryg (for når jeg blir nervøs mister får du ikke den bedste version af mig)

Kan vi mødes på en cafe?

Kærligst Tine"

Så blev jeg selvfølgelig meget nervøs efter at jeg havde sendt den, men han svarede høfligt okay.

I tiden imellem jeg sendte SMS´en og vi sås, - havde jeg mulighed for at fordøje min egen ærlighed.

Først var jeg nervøs for om han synes at jeg var for sensitiv eller om han blev irriteret. Men i ventetiden fandt jeg ud af at hans måde at tage det på, ville vise mig noget meget vigtigt om hvilken slags mand han var.

Om han ville sætte pris på min følsomhed og ærlighed eller om han var mere optaget af sine egne behov eller af at vurdere mig.
Hans reaktion ville vise mig noget om hans lyst til selv at være sand med sig selv i en relation.

 

Det var en meget spændende udforskning for mig. Jeg følte at jeg bevægede mig fra et sted hvor jeg var bange for at blive vurderet, til et sted i mig selv hvor jeg blev klar over at jeg gerne vil have en mand som sætter pris på følsomhed og ærlighed.


Min ærlige sms ændrede mit billede af den første date fra at være et møde der handlede om vurderinger (kan han li' mig, kan jeg li' ham, lever han op til mine drømme og omvendt osv.).

- til at være en spændende rejse, der kunne vise om ærlighed var en gensidig interesse. Jeg endte med at føle at jeg holdt fast i mine egne værdier på en stærk måde.

 


Mødet
 

Jeg fandt ham udenfor caféen, hvor han lidt forvirret prøvede at finde ud af om det var et værtshus lige ved siden af eller caféen jeg sad på, som vi skulle mødes på. Jeg husker at han trak sin cykel over vejen og jeg var genert og spændt på hvad han ville sige til mig imens han kom hen imod mig.

Da vi var kommet lige inden for døren sagde han (til min bemærkning om at jeg var glad for at vi kunne mødes her ), “jeg er glad for at du kan passe på dig selv og ved hvad der er godt for dig. Det er meget inspirerende, for så kan jeg også få lov til at passe på mig selv“.

Juhuu, jeg er blevet meget glad inden i. Han reagerede positivt på min værdi om ærlighed. Jeg blev også meget rørt, specielt over at han sagde at det var inspirerende. Og jeg følte mig styrket, set med positive øjne af hans måde at forstå mig på.

Det har vist sig at denne første udveksling af ærlige grænser og behov er symbolsk for vores forhold, - det som kunne lade sig gøre her, er en miniudgave af den ærlighed, respekt og positive forståelse af hinanden som gennemsyrer vores forhold og vokser i takt med at vi lærer hinanden bedre at kende.

Jeg tror på at vi kan stole på det som sker i de første små tilsyneladende små aftale udvekslinger.

Hvis vi tør invitere til ærlighed, får vi meget hurtigt svar på om den anden kan lide det og sætter pris på det eller ej.

Jeg håber, at dette eksempel kan give dig en fornemmelse af, at det kan være en betydningsfuld proces at være ærlig og klar med dine egne behov - i den små situationer - lige fra starten.

Hvordan tror du selv du kan invitere til en ærlig og åben dans omkring dine egne og den andens behov? Gør du det allerede eller er du mere til pænhedspolka…  fordi det er uvant, udfordrende eller noget helt tredje, at turde være sand?

Jeg vil elske at høre hvordan dette emne berører dig på Facebook  eller ved at du svare på denne mail - Jeg skriver tilbage til dig - for jeg kan li´ at forstå hvad der er vigtigt for dig - og at være i virkelig kontakt om det der er vigtigt imellem mennesker.

HVAD ER DET NÆSTE JEG VIL DELE MED DIG?

Næste gang jeg skriver til dig vil jeg give dig nogle flere små konkrete tip til hvordan man kan invitere til ærlighed og åbenhed omkring behov

- væk fra den overfladiske pænhed hvor man ikke rigtigt kan stole på hvad der virkeligt sker imellem dig og den anden.

Jeg fortæller noget mere om hvordan du kan inviterer til og anerkende ærlighed - og også selv være ærlig på måder som ikke skræmmer væk,
- (men faktisk underligt nok skaber mere nærhed og tryghed i længden.)

For det er jo sådan at, hvis du VED med sikkerhed et andet menneske kan sige nej til dig - Ja - så stoler du også på vedkommendes JA'er på en hel anden måde. Ikk' sandt?

For at skabe trygge dybe virkelige relationer må vi skabe et positivt menneskeligt sprog for vores egne nej'er og begynde at anerkende den andens nej.

Det lærer jeg dig lidt mere om i de næste blogs og i det undervisnings materiale jeg er ved at skabe.
 

 

Glædelig JUL og alt godt til dig til vi mødes igen her´-  på Facebook  eller til mine andre events

Kærligst Tine

Slow Dating heldags event d. 7. Januar
Næste Slow Dating hel-dags event med middag og hygge er hver den første Lørdag i måneden i Tinkuy   Meld dig til her

 

Kæresteforberedelse
JA, det er NU - Jeg vil få kærligheden til at lykkes! 8 Ugers Kærligheds mestrings forløb HER

Individuelle sessions
Savner du personlig støtte til at skabe det næste lykkelige kærlighedsforhold og få sessions med mig? Jeg har 30 års erfaring som Coach og kropsorienteret Psykoanalytiker - og med at sidde i nærvær med menneskers udfordringer.
Fordi du læser mit nyhedsbrev får du en prøve session gratis :-)  Skriv tilbage på denne email eller  Læs her hvad andre har fået af at gå hos mig

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly